неделя, 22 януари 2012 г.

Торта с бишкоти и шоколадов мус

Най-после се реших да напиша и споделя и първата си рецепта. Не е нищо особено, но пък смея да твъдя, че е доста вкусно. Предлагам ви рецепта за торта с бишкоти и шоколадов мус. Ако трябва да съм искрена това си е мое творение. Преди няколко дни направих муса и когато го опитах ми се стори доста добър за торта. Така се роди идеята ми...


И така...ето и необходимите продукти...

1пк бишкоти
200мл сладкарска сметана
2 черни шоколада
1 ч.ч. захар
2бр. ванилови кремчета (аз си купих от билла, не можах да намеря снимка, но те са в пластмасови чашки...има и шоколадови и ванилови...около 60ст са) дано се сещате
2 с.л. кафе

Как се приготвя
Сварете кафето и го оставете малко да изстине. След това в подходящ съд наредете половината бишкоти като предварително ги топнете за малко в кафето.
За шоколадовия мус трябва да разтопите двата шоколада на водна баня с 2-3 с.л. вода. В отделен съм разбийте сметаната със захарта докато се получат твърди връхчета и добавете вече разтопения шоколад. Разбъркайте добре.
На първи вече нареден ред бишкоти сложете двете ванилови кремчета, след това започнете да редите втория ред, като отново потапяте за секунда бишкотите в кафето и отгоре сложете муса.
Тортата се оставя в хладилника за няколко часа.
Bon appetit нс всички лакомници