Необходими продукти:
4 яйца
200 гр черен шоколад
200 гр масло
140гр захар
40 гр или около 1/2 ч.ч. брашно
ванилия
Начин на приготвяне:
В купа сложете шоколада, маслото и захарта и ги разтопете на водна баня. Тук ще кажа, че аз го направих по мързеливия начин- в микровълновата и пак се получиха. Оставете сместа да се охлади. Разбийте леко яйцата и заедно с брашното и ванилията ги добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте добре. Намаслете еднократни формички за кексчета ( с тях ще ви е по-лесно да ги вадите) и ги поръсете с брашно. Разпределете сместа във формичките и ги сложете в хладилника поне за час. Аз лично напълних 8 формички.
Сега много важно - пише го във всички варианти на рецептата- печете в предварително загряна на 220С фурна за 10-12 минути. Не повече. Целта е да се получи лека коричка, а сърцевината да остане течна.
Вкуса е незаменим, а вида им доста впечатлява. Показвам ви кексчетата без украса- може да ги поръсите с пудра захар и да украсите с малко сезонни плодове. Ефекта е зашеметяващ.
Bon Appetit