събота, 14 май 2016 г.

Баница с юфка

Ако още не сте разбрали, аз съм голям фен на сп. "Кулинарен журнал" и това е поредната рецепта от него. Публикацията е на Борислав Бобев от София, искрено му благодаря, че е споделил тази рецепта. Уникално бърза и вкусна баница. Идеална е за майки с малки деца, като мен, не отнема много време.


Необходими продукти:
5 яйца
350гр. кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
250мл. газирана вода
350 гр. сирене
300 гр. юфка
масло или олио за подмазване

Начин на приготвяне:
Трябва ви дълбока купа, разбийте добре яйцата и прибавете киселото мляко със изгасената в него сода към тях. Разбъркайте добре и добавете газираната вода и натрошеното сирене и юфка. Така получената смес прехвърлете в намазнена тава и печете за около 25 минути в загрята на 200С фурна ( аз пекох малко повече, понеже исках по- хрупкава коричка).
Ами това е.... Казах ви - бързо и лесно.
Bon Appetit

Сладкиш "Съблазън"

В поредния брой на сп. "Кулинарен журнал" има доста изкушаващи рецепти. Една от тях е тази, която и аз пробвах и ефекта беше "Уау". Уникален вкус, различни текстури, десерт за ценители, не отнема много време, а вкуса си заслужава. Дано и на вас да ви хареса.
В рецептата на Бонка Василева от Димитровград, десерта е с вишни, но тъй като сме в сезона на черешите аз го направих с тях.

Необходими продукти:
3 яйца
300гр. захар
3 ч.ч. брашно
1 пк. бакпулвер
200 гр. омекнало масло
3ч.ч. череши (може и вишни)
40гр. нишесте Шоколад

Начин на приготвяне:
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците с 3с.л. захар до побеляване и добавете към тях брашното, бакпулвера, маслото и 3 с.л. вода. От всички продукти замесете бисквитено тесто, отделете от тестото една шепа, а останалото разпределете в тава покрита с хартия за печене, като оформите тестото и по стените на тавата. Върху него сложете плодовата плънка, като към почистените череши добавите 100гр. от захарта и нишестето, разбъркайте добре и изсипете върху блата. Разбийте белтъците на твърд сняг с останалата захар и ги разпределете върху черешите. Най- отгоре направете тестена поръска с отделеното тесто и сложете да се пече в предварително загрята на 180С фурна до златисто.




УНИКАЛЕН !!!
 
Не ми остава нищо друго освен да ви пожелая
Bon Appetit