Сега я предлагам и на вас, дано да ви хареса колкото на мен и моето семейство.
Необходими продукти:
За бисквитеното тесто
210 гр брашно
75 гр масло
100 гр пудра захар
40 гр какао на прах
1 яйце
5 гр бакпулвер
щипка сол
За плънката
около 100 гр течен шоколад
бонбони яйца или цветни бонбони
Начин на приготвяне:
Смесвате всички продукти за бисквитеното тесто, омесвате хубаво и оставяте покрито с кърпа или фолио за 1 час в хладилника. След това оформяте топче, около 35гр всяко и ги слагате в едра преса за чесън. Така получавате купчинка от прежда. След това с капачка от пластмасова бутилка натискате в средата на купчинката, така че да се оформи гнездо. В малко пликче сложете течния шоколад и го затоплете в топла вода, след което отрежете връхчето и напълнете гнездата с шоколад. Когато течния шоколад изстине украсете с бонбони.
Bon Appetit
Няма коментари:
Публикуване на коментар