Истината, е че вкъщи много обичаме магданоз и много отдавна ми се искаше да направя тези кюфтенца. Оказаха се доста вкусни и бързи, а и бързо свършиха, което означава, че вече са част от менюто ни. Тук е мястото да кажа, че рецептата е на Рафи, а се сдобих с нея от сайта на Бон Апетит.
Необходими продукти:
7 връзки магданоз
4 яйца
300 гр. сирене
около 1/2 ч.ч. брашно
лук
сол
Начин на приготвяне:
Наситнете магданоза и го оставете да се отцеди ако има нужда. В отделна купа смесете яйцата, сиренето и лука и прибавете магданоза. След това сложете брашното, трябва да се получи гъста смес. Ако сиренето е солено не слагайте сол. Кюфтенцата се оформят с лъжица и се пържат в силно сгорещена мазнина. Може да ги сервирате със сос от кисело мляко, чесън и копър.
Ами това е...
Bon Appetit
Чудни кюфтенца, поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, много са вкусни, скоро пак ги приготвях, вкъщи са удивени от тях. Поздрави!
ОтговорИзтриване