И една рецепта от любимото ми списание "Кулинарен журнал". Правила съм я хиляди пъти, но чак сега успях да снимам преди да се изяде.
Необходими продукти:
11/2ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
1/4 ч.ч. какао
1/3ч.ч. олио
1ч.л. ябълков оцет
1ч.л. сода
1/2ч.л. сол
1ч.ч. вода
За глазурата:
6с.л. захар
2с.л. какао
2с.л. олио
3с.л. вода
Начин на приготвяне:
Смесват се сухите продукти и към тях в следната последователност се слагат оцетът (така че той да изгаси содата), олиото и накрая водата. Всичко се смесва добре и се слага в намазнена и набрашнена тава. Пече се в предварително загряна на 180С фурна до суха клечка. Оставя се да изстине. През това време смесете всички продукти за глазурата на котлона и бъркайте докато захарта се разтопи. С готовата глазура заливате вече изстиналия сладкиш. По желание може да поръсите с кокосови стърготини.
Bon Appetit
Няма коментари:
Публикуване на коментар