В рецептата на Бонка Василева от Димитровград, десерта е с вишни, но тъй като сме в сезона на черешите аз го направих с тях.
Необходими продукти:
3 яйца
300гр. захар
3 ч.ч. брашно
1 пк. бакпулвер
200 гр. омекнало масло
3ч.ч. череши (може и вишни)
40гр. нишесте Шоколад
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците с 3с.л. захар до побеляване и добавете към тях брашното, бакпулвера, маслото и 3 с.л. вода. От всички продукти замесете бисквитено тесто, отделете от тестото една шепа, а останалото разпределете в тава покрита с хартия за печене, като оформите тестото и по стените на тавата. Върху него сложете плодовата плънка, като към почистените череши добавите 100гр. от захарта и нишестето, разбъркайте добре и изсипете върху блата. Разбийте белтъците на твърд сняг с останалата захар и ги разпределете върху черешите. Най- отгоре направете тестена поръска с отделеното тесто и сложете да се пече в предварително загрята на 180С фурна до златисто.
УНИКАЛЕН !!!
Не ми остава нищо друго освен да ви пожелая
Bon Appetit
Няма коментари:
Публикуване на коментар