И така, да започваме със супата...
Необходими продукти:
около 300гр пресни гъби
1 глава лук
1.5л зеленчуков бульон
2-3 с.л. брашно
1 жълтък
1/2 кофичка кисело мляко
1 с.л. оцет
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Като начало да започна с мазнината, това е личен избор, може с олио и или пък комбинация от олио и масло. Това е изцяло ваш избор. След като сте решили с каква мазнина ще готвите е време да започваме. Наситнете лука и го запържете до златисто. Почистете гъбите, нарежете ги на не много големи парчета и ги сложете при лука, подправете със сол и черен пипер. След като гъбите се изпържат ги извадете ги от съда. В мазнината, в която се пържили гъбите сложете брашното и го запържете, след която прибавете и бульона. Когато започне да ври сложете фиде или ориз (отново по ваш избор) и гъбите и варете до готовност. Направете застройка на супата от жълтъка, киселото мляко и оцета. Получава се страхотна супа, леко гъста и най-важното, много вкусна.
Остана само, както винаги, да ви пожелая...
Bon Appetit
Няма коментари:
Публикуване на коментар