Необходими продукти:
800 гр домати на кубчета или доматен сос
500гр кайма
1 яйце
2 гл лук
черен пипер
риган
чесън по желание (малко, само за аромат)
1 филия стар хляб
кимион
чубрица
1 с.л. захар
сол на вкус
1ч.ч. ориз
1ч.л. масло
Начин на приготвяне:
Първо си замесете каймата като за пържени кюфтета. Всеки както си я приготвя. Моя начин е - прибавям към каймата едно яйце, една филия накиснат стар хляб, една глава ситно нарязан лук, черен пипер, кимион и чубрица и омесвам добре. След като си приготвите каймата я оставете на страни за малко, за да поеме ароматите. През това време си нарежете една глава лук и го задушете в мазнина. Когато лукът стане прозраче сипете доматите при него. Добавете захарта, черен пипер,чесън и малко повечко ригат. Когато доматите започнат да врят, оформете малки кюфтенца и ги пускайте във врящия съд. Оставете кюфтенцата да се варят с доматите, до готовност или докато соса започне да се сгъстява. През това време в отделен съд сварете ориза в подсолена вода и накрая добавете 1ч.л. масло.
Ами това е...
Bon Appetit
Няма коментари:
Публикуване на коментар