Необходими продукти:
5-6 средно големи картофа
1 морков
70 гр масло
1/2 кофичка кисело мляко
чубрица
1 жълтък
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите и моркова. Сложете ги да се варят в подсолена вода. Когато са готови ги извадете и ги пасирайте. Върнете пасираните зеленчуци във водата. Ако не е достатъчно гъста, оставете супата да ври до необходимата гъстота. При нужда пасирайте отново. Прибавете маслото. Когато извадите супата направете застройка с жълтъка и киселото мляко. Добавете чубрицата.По желание може да сервирате със заквасена сметана и кротони.
Bon Appetit
Много обичам крем супи, а тази е просто разкош! Прекрасна нова седмица, Дани!
ОтговорИзтриване