неделя, 27 август 2017 г.

Панирани банани с шоколад

Първото, което искам да споделя за тази рецепта, е че доста пъти съм попадала на нея в интернет. Има клипче, което показва как се изпълнява рецептата. Скоро реших, че е дошло времето да я пробвам. Вкусът е уникален, но още сега ще кажа, че е доста пипкава работа. Не е толкова лесно да се издълбаят парчетата банан, но пък ако сте ентусиаст като мен, крайният резултат ще ви хареса.

Необходими продукти: 
4-5 банана
течен шоколад
1 яйце
брашно и галета за планиране
4-5 с.л. захар
1 ч.л. канела
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете бананите на 3-4 парчета, взависимос от това , колко са големи бананите и колко големи искате да са парчетата. След това внимателно , с малко ножче, ги издълбайте от едната страна.

Сега остава да ги напълните с течен шоколад, след това сложете по едно капаче от останките от издълбаните.
Напълнени те банани са вече готови за паниране. Разбийте яйцето, овалвате бананите в брашното, след това яйце и накрая в галетата. Пържат се в горещо олио до зачервяване. Отцеждат се на хартия и още топли се овалвате в захарта смесена с канелата.
Ами това е...с риск да се повтаря ще кажа, че крайния резултат си заслужава. Получавате хрупкава коричка с мек банан и течен шоколад за разкош.


Bon appetit


Няма коментари:

Публикуване на коментар