събота, 15 февруари 2014 г.

Солена торта с кайма

Най-после намерих време и за тази рецепта. Това е една солена торта, която е много вкусна и ми е "подарък" от моята зълва. Без повече да ви отегчавам с глупостите си преминавам направо към рецептата.


Необходими продукти: 
1 кг. кайма
1 гл. лук
1 пушено топено сирене
около 300 гр гъби ( аз ползвах консервирани в буркан)
150 гр. кашкавал
1 кг картофи
2-3 с.л. масло
кимион
черен пипер
Начин на приготвяне:

Замесете каймата със ситно нарязания лук, кимион и черен пипер (ако искате по ваше желание добавете и други подправки). Разделете я на две равни части. В намазнена тавичка разстелете едната част и я запечете на 220 С. Когато е готова, но сочна, а не силно изпечена(така да се каже да се зачерви леко) извадете тавата и сложете върху вече изпечения "блат" топеното сирене и гъбите ( ако използвате пресни гъби е хубаво да ги задушите малко) и върху тях с мокри ръце разпределете втората половина от каймата като се стремите да покриете сиренето и гъбите. След това върнете отново във фурната докато се опече добре.
Отделно сварете картофите с малко сол и след това ги намачкайте хубаво заедно с маслото. Вече готова торта покрийте с намачканите картофи (каймата се свива при печенето и отстрани остава правно и мазно, сложете и там картофи и те ще попият мазнината) и рендосайте кашкавала. Върнете във фурната до запичането на кашкавала.


Bon Appetit

4 коментара:

  1. Четейки продуктите, наистина звучи вкусно, а снимките показват именно това. Чудесно предложение. Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за милите думи, надявам се да ви харесва и да я пробвате. Успешна седмица на всички

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ани, вкъщи всички много я харесваме....

    ОтговорИзтриване