събота, 19 юли 2014 г.

Facebook опити: баница с царевично брашно

Продължавам да ви споделям рецепти от фейсбук групата "Домашни вкусотии", които съм пробвала. Отново искам да кажа, че не си преписвам заслугите за нито една от рецептите. Баницата с царевично брашно е нещо уникално вкусно и тук е момента да благодаря на Маргарита Димитрова, която я сподели с всички в групата. Може да погледнете и блага й "От тефтерите на Марги", има какво да се види. Без повече приказки...ето и рецептата

Необходими продукти:
500 гр. готови кори за баница
4 яйца
1ч.ч. кисело мляко
малко повече от 1/2ч.ч. олио
1 бакпулвер
1к.ч. царевично брашно
сусам по желание ( за поръсване)
400 гр. сирене

Начин на приготвяне:
В купа разбивате яйцата, прибавяте киселото мляко и олиото и отново разбърквате, накрая добавяте царевичното брашно и бакпулвера и отново разбърквате. В отделен съд си натрошавате сиренето. Вземате една кора, намазвате я с яйчената смес, не прекалено много,но добре намазана, върху нея слагате втора кора и отново я мажете със сместа, слагате трета кора пак намазвате с яйчената смес ( аз слагам сиренето сега, в рецептата на Марги се слага още една кора и тогава сирене, вие сами преценете, може на третата, а може и на четвъртата кора) и поръсваме със сирене.
 Навиваме корите и ги слагаме в предварително намазнена тава, аз ползват тази от фурната, правоъгълна е и е точно за един пакет кори. Преди да започна да редя корите си слагам найлона от пакета и редя корите върху него, така после ми е по- удобна да ги навия.
Правите по този начин целия пакет кори, след което леко ги поръсвате с олио и сусам и ги запичате в предварително загряна на 200 С фурна до златисто.


 Ами няма какво друго да ви кажа, освен че вкуса на баницата е уникален, става хрупкава, но не и суха. Няма да съжалявате...пробвайте

Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар