неделя, 6 юли 2014 г.

Facebook опити: Куркубиня

Един доста успешен и много ама наистина много вкусен опит се оказа този гръцки десерт. Рецептата отново е от "Домашни вкусотии", но мисля, че тук трябва да спомена сайта magyclub.com, който се оказа източника на това изкушение.
Това е най- евтиния десерт, който съм правила, и както вече се потвърди многократно, най- вкусния.

Необходими продукти:
1пк. готови кори
1 и1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2ч.ч. вода
лимонов сок

Начин на приготвяне:
Първо си сварявате сироп от водата, захарта и лимоновия сок. Не е нужно да се сгъстява, достатъчно е да ври 4-5 минути. Оставете сиропа да изстине. През това време се заемаме с куркунините. Разстилате една кора и леко я намазвате с олио, а в единия тесен край намазвате една ивица вода. Върху тази кора слагате втора и повтаряте с мазането, като водата да е там където сте намазали и първата кора. След това прегъвате кората от тесния край, който е без вода към този който е със. Прегъвате до средата и след това още веднъж, така прегъната кората започвате да я навивате на руло, като навивате от прегънатата част към мократа, така че рулото да се залепи с мокрия край, ако е нужно долепете с малко вода. Повтаряте това с всички кори, след което нарязвате пуричките на парчета и ги пържите в сгорещено олио. Слагате част от парчетата в олио, след като са готови веднага ги слагате в сиропа. Престояват в него докато следващата порция куркубини се изпържи, вадите първите и слагатате следващите. Стават ужасно сладки, хрупкави вълшебства.
Някои след това ги замразяват и след това ги потапях в разтопен шоколад, аз още не съм пробвала да ги направя с шоколад, защото просто не остават.
Дано да съм обяснила добре, иначе много простия начин на приготвяне.

Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар