неделя, 2 септември 2012 г.

Чушки с доматен сос

Това е една моя много любима рецепта. Още като дете се радвах винаги, когато майка ми я приготвяше. Сега и аз много често лятото си я правя. Надявам се да ви хареса и да я опитате.






За 4-6 порции са ви необходими:
2-2.5 кг домати
около 1 кг чушки
1 глава лук
1 връзка магданоз
сирене по желание
1-2 с.л. брашно
Начин на приготвяне: 
Изпържете и задушете чушките. Смелете доматите на сос, аз лично имам машинка, която отделя обелките и семената и остава само доматения сос, но може и да ги рендосате. Нарежете лука и го задушете в мазнина в съда, в който сте решили да приготвяте ястието. Когато лука се задуши прибавете брашното и след като и то лека се запържи сипете доматения сос. Оставете соса да ври докато се изпари водата от доматите, прибавете малко захар, за да не киселее соса. След като соса се сгъсти, обелете изпържените чушки, накъсайте ги и ги сложете при доматите да поврят няколко минути. Накрая сложете наситнения магданоз. Ястието е изключително вкусно и като допълнение може да го сервирате със сирене.

Трябва да го пробвате...
Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар