петък, 20 септември 2013 г.

Винен кебап

Днес реших да публикувам една рецепта, която е приготвяна във всяко българско семейство, но е много вкусна, а и не се сдържах да се похваля, че и аз я приготвих за моето семейство. Дано да ви хареса. Предполагам, че рецептата и начина на приготвяне няма да ви изненадат, но все пак.....ето го моя винен кебап.


 
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
3-4 с.л. доматено пюре
1-2 с.л. брашно
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. ориз
1 с.л. масло
олио
черен пипер
дафинов лист
червен пипер
 
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парченца, след което го запържете леко в мазнина докато си промени цвета. Към запърженото месо добавете вода, малко повече от това да покрие месото. Добавете виното, черния пипер и дафиновия лист. Варете месото на слаб огън. Когато е почти готово, размийте брашното в доматеното пюре, добавете червен пипер и сипете при месото. Оставете да ври до готовност на месото. Ако според вас не е достатъчно гъсто, може да добавите още малко брашно размито във вода.
Сварете ориза в подсолена вода и когато е готов добавете маслото и разбъркайте.
Сложете от ориза е чинията и го залейте с винения бульон и месото.


 
 

Ами... Bon Appetit

2 коментара:

  1. Много вкусен винен кебап си приготвила, Дани! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките не са ми много хубави, но кебапа найстина стана много вкусен. Благодаря за топлия коментар :)

    ОтговорИзтриване