събота, 21 септември 2013 г.

Кюфтенца в доматен сос

Ето я и вечерата ми от снощи. Рецептата ми я сподели моята племеница Софи, а вкуса й беше назабравим. Обичам кюфтенца в сос, но в тази комбинация и бял ориз са направо ужасяващо вкусни. Е, поне на моето семейтво се харесаха много и определено ще си ги приготвяме често. Хубавото на рецептата, е че не отнема много време, а и е по джоба на всеки.



Необходими продукти:
800 гр домати на кубчета или доматен сос
500гр кайма
1 яйце
2 гл лук
черен пипер
риган 
чесън по желание (малко, само за аромат)
1 филия стар хляб
кимион
чубрица
1 с.л. захар
сол на вкус
1ч.ч. ориз
1ч.л. масло

Начин на приготвяне:
Първо си замесете каймата като за пържени кюфтета. Всеки както си я приготвя. Моя начин е - прибавям към каймата едно яйце, една филия накиснат стар хляб, една глава ситно нарязан лук, черен пипер, кимион и чубрица и омесвам добре. След като си приготвите каймата я оставете на страни за малко, за да поеме ароматите. През това време си нарежете една глава лук и го задушете в мазнина. Когато лукът стане прозраче сипете доматите при него. Добавете захарта, черен пипер,чесън и малко повечко ригат. Когато доматите започнат да врят, оформете малки кюфтенца и ги пускайте във врящия съд. Оставете кюфтенцата да се варят с доматите, до готовност или докато соса започне да се сгъстява. През това време в отделен съд сварете ориза в подсолена вода и накрая добавете 1ч.л. масло.
Ами това е...


Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар