четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Пирожки

Днес ще публикувам една рецепта, в която взех участие само като чирак. Моята половинка преди време работеше в кухнята на местен ресторант и оттам научи тази рецепта. Обожавам неговите пирожки и наскоро успях да го накарам да ги приготви. Много са вкусни и си заслужат времето прекарано в кухнята.


Необходими продукти: 
За пълнежа:
330 гр. шунка
1 буркан кисели краставички
350-400 гр кашкавал
1 яйце
2 с.л. горчица
1/2 връзка магданоз
За палачинките:
Няма да ви давам точна доза, всеки си има собствена рецепта за палачинки, само искам да знаете, че за този пълнеж ви трябват около 15 средно големи палачинки. Все пак....яйца, мляко(вода) и брашно до получаването на бозава смес.
За панировката:
4 яйца
брашно
галета

Начин на приготвяне:
Пригответе сместа за палачинките и ги изпържете. В дълбок съд настъргайте на едро ренде шунката и кашкавала, прибавете и наситнения магданоз. В отделен съд рендосайте краставичките, изстискайте ги от излишната вода и ги добавете към шунката и кашкавала. След това сложете едно яйце и горчицата и разбъркайте хубаво сместа.
Започнете да слагате от готова смес върху палачинките и след това ги навиийте като изрежете краищата им.




 Така приготвените пирожки може да разрежете на половина ако са прекалено големи за тигана. След което следва панировката, нищо особено-яйца, брашно галета и в силно сгорещено олио до почервеняване, като по време на панировката запечатайте добре краищата на пирожките. Ако искате може да пробвате и следната панировка - яйца - сусам и в тигана. Стават страхотни.
Искам да кажа само, че се пържат в повечко мазнина и след като са готови може да ги сложите на домакинска хартия да се отцедят леко.
Ако все пак решите да ги направите ви гарантирам страхотен вкус.


Ето го и любимият ми майстор на пирожки. Благодаря ти мило!


Остана само по традиция да ви пожелая
Bon Appetit

1 коментар:

  1. Чудни са, браво на майсторът и на теб за споделянето! Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване