понеделник, 26 май 2014 г.

Магданозени кюфтенца - Кайгана

Истината, е че вкъщи много обичаме магданоз и много отдавна ми се искаше да направя тези кюфтенца. Оказаха се доста вкусни и бързи, а и бързо свършиха, което означава, че вече са част от менюто ни. Тук е мястото да кажа, че рецептата е на Рафи, а се сдобих с нея от сайта на Бон Апетит.

Необходими продукти:
7 връзки магданоз
4 яйца
300 гр. сирене
около 1/2 ч.ч. брашно
лук
сол

Начин на приготвяне:
Наситнете магданоза и го оставете да се отцеди ако има нужда. В отделна купа смесете яйцата, сиренето и лука и прибавете магданоза. След това сложете брашното, трябва да се получи гъста смес. Ако сиренето е солено не слагайте сол. Кюфтенцата се оформят с лъжица и се пържат в силно сгорещена мазнина. Може да ги сервирате със сос от кисело мляко, чесън и копър.
Ами това е...

Bon Appetit

2 коментара:

  1. Благодаря ти, много са вкусни, скоро пак ги приготвях, вкъщи са удивени от тях. Поздрави!

    ОтговорИзтриване