неделя, 31 януари 2016 г.

Орехова пита с ябълки

Тази рецепта пробвах на скоро и доста ми хареса. Все не остава време да я споделя и с вас, но докато сме все още в сезона на ябълките и орехите реших да ви изкуша. Десерта е уникален и няма как да пропуснете да го приготвите. Тук е мястото да кажа, че рецептата открих в "Веселият готвач", публикувана е от vkusnashpka, така че редно е да кажа едно голямо "Благодаря" и на нея за невероятния сладкиш.


Необходими продукти:
1ч.ч ябълки
1ч.ч. вода
1ч.ч. смлени орехи
2ч.ч. брашно
1/2ч.ч грис
1ч.ч. захар
1/2ч.ч. олио
2ч.л. канела
1ч.л. бакпулвер
2 ванилии

За сиропа:
2ч.ч. захар
250-300мл вода
1/3ч.ч олио
ванилия

Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват и към тях се добавя водата, брашното, гриста, орехите и останалите продукти. Всичко се бърка до хомогенна смес, след което се слага в намаслена и набрашнена форма за печене (26см и висока 6,5см), пече на 180С до готовност. Оставя се да изстине, а през това време се приготвя сиропа като се оставя леко да се сгъсти. Студения сладкиш се залива с топлия сироп и се оставя да изстине.

Ами това е. Ако сте истински страстен фен на сладкото, това е вашият десерт.

Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар