събота, 14 май 2016 г.

Сладкиш "Съблазън"

В поредния брой на сп. "Кулинарен журнал" има доста изкушаващи рецепти. Една от тях е тази, която и аз пробвах и ефекта беше "Уау". Уникален вкус, различни текстури, десерт за ценители, не отнема много време, а вкуса си заслужава. Дано и на вас да ви хареса.
В рецептата на Бонка Василева от Димитровград, десерта е с вишни, но тъй като сме в сезона на черешите аз го направих с тях.

Необходими продукти:
3 яйца
300гр. захар
3 ч.ч. брашно
1 пк. бакпулвер
200 гр. омекнало масло
3ч.ч. череши (може и вишни)
40гр. нишесте Шоколад

Начин на приготвяне:
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците с 3с.л. захар до побеляване и добавете към тях брашното, бакпулвера, маслото и 3 с.л. вода. От всички продукти замесете бисквитено тесто, отделете от тестото една шепа, а останалото разпределете в тава покрита с хартия за печене, като оформите тестото и по стените на тавата. Върху него сложете плодовата плънка, като към почистените череши добавите 100гр. от захарта и нишестето, разбъркайте добре и изсипете върху блата. Разбийте белтъците на твърд сняг с останалата захар и ги разпределете върху черешите. Най- отгоре направете тестена поръска с отделеното тесто и сложете да се пече в предварително загрята на 180С фурна до златисто.




УНИКАЛЕН !!!
 
Не ми остава нищо друго освен да ви пожелая
Bon Appetit



Няма коментари:

Публикуване на коментар