понеделник, 6 февруари 2012 г.

Картофки с корнфлейкс и бял сос

Привет на всички, обожавам картофите във всякакъв вариант- варени, печени, пържени-всякакви.
Наскоро пробвах нещо, получи се доста вкусно и реших да го споделя с вас.Между другото тези картофки са идеални за предястие ако имате гости-различни, но много вкусни.
И така започваме...

Необходими продукти:
1кг картофи
 1с.л. маргарин
2 яйца
корнфлейкс
брашно

Сварявате картофи. Обелете ги докато са още топли и ги намачкайте с маргарина. Получава се лепкава смес. В една чиния разбийте яйцата, а в друга натрошете корнфлейкса. С мокри ръце вземете от картофената смес и оформете топчета (не много големи). Оваляйте топчетата в брашното, след това в яйцата и после в натрошения корнфлейкс. Запържете ги на умерен огън до почервеняване.
Ще ви по-лесно ако след като оформите топчетата леко ги сплескате (като кюфтета). Така ще ги пържите по-лесно.

А сега соса. Рецептата е от gotvetesmen.com. Соса е за риба, но според мен пасва идеално и за картофи.
Продукти за соса:
4с.л. майонеза
4с.л. кисело мляко
1ч.л. горчица
1с.л. мед
черен пипер
Всички продукти се смесват до получаването на еднородна смес.
Надявам се да ви хареса.

Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар