неделя, 19 януари 2014 г.

Десерт с майонеза

Няма как да пропусна да споделя и тази рецепта с вас. Много често из мрежата съм срещала този десерт, но все нещо не се наемах да го направя. Наскоро случайно попаднах на него в кулинарния сайт www.recepti.gotvach.bg. Публикацията е от името Дебелата Берта, а десерта е просто невероятен. След като го направих и опитах бях сигурна, че това няма да му е последният път.

Необходими продукти:
1к. майонеза (200гр.)
2 ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
1ч.ч. вода
4-5 с.л.какао
1 пк. бакпулвер
За глазурата:
2 бр. шоколад
100 гр. масло

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете към тях всички сухи продукти. След това ги разбъркайте добре с майонезата и водата до хомогенна смес. Добавете ванилията. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и печете в предварително загряла на 180 С фурна. Проверете дали е готов с клечка - сладкиша трябва да остане сочен, а не сух.
За глазурата разтопете на водна баня шоколада и маслото до еднородна смес и когато сладкиша изстине го залейте с нея. Оставете около 30 мин., за да стегне маслото.
Аз нямах какао в момента какао и сложих разтворимо кафе, също стана много вкусно.
Така, че ако все още се чудите.....няма нищо страшно....давайте, десерта си заслужава.

Bon Apetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар