петък, 21 февруари 2014 г.

Кекс "Иринка"

Това е рецепта, която ми даде моята етърва, но рецептата е от нета (rozali.com/ Павлина). Правя го доста често, харесва се на цялото ми семейство, не отнема много време и е много вкусен.


Необходими продукти:
5 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода с напълно разтворен бакпулвер(1пк)
5 с.л. олио
2 1/2 ч.ч. пресято брашно
ванилия

Начин на приготвяне:
Първо искам да ви предупредя да забъркате кекса в по- голяма купа, защото се получава доста тесто. Разбъркайте яйцата със захарта. След това добавете олиото и водата с бакпулвера и отново разбъркайте. Добавете и брашното на части. След като тестото е готово го поставете в намаслена и набрашнена форма. Пече се на 200-220 С до суха клечка. Когато изстине се поръсва с пудра захар.
Bon Appetit

2 коментара: