неделя, 20 юли 2014 г.

Сметанов сладолед "Трите купи"

Няма как да не ви споделя и тази невероятна рецепта за сладолед, става много вкусен, приготвя се много бързо и не струва много. Идеална комбинация...рецептата е на Анабел Ленгбайн, която гледах по 24 kitchen.
 

Необходими продукти:
400 мл сладкарска сметана
3 яйца
10 с.л. пудра захар
стафиди

Начин на приготвяне:
 Необходими са ви три купи, в едната слагате белтъците, в другата жълтъците, а в третата сметаната. Разбивате белтъците с 5 с.л. пудра захар на твърд сняг, жълтъците разбивате с останалите 5с.л. захар, след което към тях прибавяте 2с.л. вряла вода и продължавате да бъркате, докато сместа се сгъсти, разбивате и сметаната до твърди връхчета. След като всичко е разбито започвате да прибавяте към белтъците, слагате първо жълтъците и с дървена лъжица или шпатула започвате да бъркате внимателно, за да не спаднат белтъците, след това добавяте сметаната и отново разбърквате внимателно, по желание може да прибавите шоколад или какво си решите, аз сложих стафиди. Застилате друга купа с фолио за свежо съхранение и изсипвате сладоледа в нея, слагате го във фризера и....най - гадния момент е....чакате да се замрази. След това нападате....


!!! Когато направих за първи път сладоледа сложих парченца банан, но той се превърна е ледени парчета, така че ако решите да слагате плодове пробвайте със замразени.

Bon Appetit

1 коментар: