четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Торта парфе

Здравейте отново. Днес преглеждах снимките си и видях любимата си торта. Реших да я споделя с вас, защото тя е като бижу за всяка домакиня. Рецептата открих в сп."Кулинарен уикенд"


 И така ето я тортата, а и рецептата :)

Крем: Разбиват се 300мл сметана с 1ч.ч. захар. Добавя се 1 кофичка кисело мляко (400г.). Накисва се 1 пак. желатин в 3 с.л. студена вода и като набъбне, се слага на водна да се стопи. Към него се добавя 1ч.ч. вода и 5с.л. захар. Желатинът се изсипва при сметановата смес и се разбива. Ароматизира се с ванилия и лимонова кора.

 Монтиране: Необходим е голям пакет бишкоти. Във форма със закопчалка се нареждат предварително топнати в захарен сироп или компот бишкоти- първо изправените отстрани и после се покрива дъното. Изсипва се половината сметанова смес и се добавят плодове по желание. Нарежда се втори ред бишкоти и се излива останалата смес. Отново се добавят плодове. Слага се в хладилника поне за 3 часа.


 Bon Appetit

2 коментара:

  1. каква сметаната се използва течна или заквасена

    ОтговорИзтриване
  2. Ами течна, подсладена сметана, аз лично ползвам Мегле, но става и с други. Важното е да е за десерти(подсладена).

    ОтговорИзтриване