вторник, 25 февруари 2014 г.

Целувки на водна баня

Още в началото държа да кажа, че рецептата не е моя, беше публикувана от една дама в "Домашни вкусотии" (Фейсбук), казва се Цвета Спасова, и линка с рецептата ме отведе във Веселия Готвач, където рецептата беше публикувана от  steffanell. И така, попитах я и тя ми позволи да споделя с вас тази невероятна рецепта. Всеки, който обича целувки трябва да я пробва. Много е сполучлива, казвам го, защото съм пробвала много различни варианти за целувки, но нито един от тях не даде резултата, който получих сега.


Необходими продукти:
5 белтъка
450 гр. пудра захар
3 ванилии

Начин на приготвяне:
Много е важно да спазвате рецептата точно и няма да съжалявате. Първо си пригответе тавата, в която ще печете. Сложете и хартия за печене. След това прикрепете фуния за тулумбички към един здрав и достатъчно голям плик (направете дупка в единия ъгъл, сложете формата и я закрепете добре с тиксо).
Сега ви трябват 2 тенджерата, едно голямо и едно по малко, което да влиза в него. Напълнете голямото с вода, така че дъното на малкото да опира във водата. Сложете водата на котлона.
В малкото тенджера разбийте белтъците за 1 минута на висока скорост. След това добавете захарта и ванилията на 3 пъти разбийте още 1 минута, сложете съда в голямото тенджера (дъното да е във водата) и разбивайте още 15 минути без значение от посоката. Сместа става гъста и при обръщане на съда не трябва да пада. Прехвърляте я във вече готовия шприц и оформяте целувките в тавата. Пекат се на 100 С за около един час. Когато започне да излиза течност по ръбовете или като ги бутнете да се отлепят лесно са готови.
ВАЖНО: Спазвайте времето за бъркане, вземете си часовник и не подценявайте рецептата.


 

 

Bon Appetit

1 коментар:

  1. Никога до сега не бях правила целувки, просто защото ми е вижда по лесен варианта да отида и да купя няколко от магазина. Но сега гледайки тази невероятна рецепта ме обзе едно силно желание да готвя и още днес ще се опитам да ги направя и дано изглеждат така безупречни както тук на вашите снимки.Технологията им не е сложна стига да ги оцеля кога точно са готови. Преди бях чела за печени, но тук са на вода баня.

    ОтговорИзтриване