неделя, 26 октомври 2014 г.

Свинско със зеленчуци на сач

Това е една безумно идеална рецепта на моя съпруг, който приготви за нас най- вкусното месо, което някога съм яла. Най- малкото, което мога да направя е да споделя рецептата на този талантлив готвач- любител и да ви кажа, че точно сега е времето и вие да я пробвате. Няма да съжалявате.

Необходими продукти:
300гр свинска плешка
300 гр суджук
2 чушки- зелена и червена
2гл. лук кромид
1 тиквичка
1 патладжан
1 морков
5-6 гъби

За маринатата на месото:
сока от един портокал
сока от половин лимон
1с.л. мед
соев сос
сол
черен пипер
мащерка
 
Начин на приготвяне:
Първо си сложете сача във фурната да се нагрее. През това време си направете маринатата на месото като смесите всички продукти, сложете свинското в нея за поне 1 час. Нарежете чушките, тиквичката, моркова и патладжана на жулиени, лука и гъбите на кръгчета. Сложете вече нагрелия сач на котлона и сложете суджука и маринованото месо да се запържат до полуготово. Извадете ги и на техно място сложете зеленчуците, бъркайте от време на време.

Тук трябва да кажа, че всеки сам ще прецени кога са готови- зависи как ги предпочитате - по-хрупкави или по- изпържени. Малко преди да са готови зеленчуците добавете и месото и гответе всичко до готовност.
Ами това е то...още веднъж - БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛО.


Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар