петък, 3 октомври 2014 г.

Обърнат сладкиш с праскови

Това е един десерт, който много често приготвям през зимата, става много бързо, вкусен е и не трябват много продукти. Идеален е за работещите жени, дано  и на вас да ви хареса.



Необходими продукти:
100 гр. масло
5 яйца
1ч.ч. захар + 1/2ч.ч. за карамела
11/2ч.ч. брашно
1ч.л. сода
1-2 буркана компот от праскови

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и прибавете брашното, сложете най- отгоре содата и я изгасете с 1ч.л. оцет. След това разбъркайте всичко и оставете настрани. В подходяща тава сложете 1/2ч.ч. захар и я карамелизирайте, преди да стане златиста сложете маслото да се разтопи и когато да готови наредете прасковите от компота. Върху тях сложете кексовото тесно и печете в предварително загряла на 200 С фурна до суха клечка. След като го извадите го сиропирайте със сока от компота и обърнете сладкиша.


Bon Appetit

Няма коментари:

Публикуване на коментар